Friday, 6 July, 2007
نقشه سايتارتباط با وبلاگارتباط با پست الكترونيكيصفحه اصلي
خبرهاي كامپيوتري*
*مرگ مهم نيست خوشبخت نبودن مهم ترين چيزهاست-ويكتورهوگو*

خبرهاي كامپيوتري

يونيكدچيست؟*

آياكامپيوترهاخواب ميبينند؟*

تاريخچه HTML *

فارسي نويسي در دريم ويور*

كدگذاري هافمن *

 

يونيکدچيست؟

همينطور که حتما مي‌دانيد کامپيوتر فقط با عدد و رقم سرکار دارد و تمام اطلاعات نوشتاري، صوتي و تصويري نهايتا بصوت اعداد و ارقام در کامپيوتر ذخيره و پردازش مي‌شوند. خوب حالا ما براي اينکه بتوانيم اطلاعات نوشتاري خودمان را براي کامپيوتر قابل فهم کنيم مجبوريم تا به هر حرف از حروف الفبا، يک کد عددي اختصاص بدهيم. از اين رو صدها نوع سيستم کد گذاري به وجود آمده و براي زبان‌هاي مختلف سيستم هاي مختلف معرفي شده.

اين مسئله در مورد زبان رسمي ايران يعني فارسي هم صادق بود و تازه هر شرکت نرم افزاري ايراني هم يک سيستم کد گذاري مخصوص خودش را داشت‌! و هيچ وقت يک سيستم کد گذاري استاندارد براي زبان فارسي بوجود نيامد که همه برنامه نويس‌ها از آن استفاده کنند. اين مسئله در مورد زبان هاي ديگر هم وجود داشت. تا اينکه بالاخره UNICODE معرفي شد.

"يونيکد" (UNIVERSAL CHARACTER SET TRANSFORMATION FORMAT)؛ نه يک نوع فونت خاص است نه يک برنامه خاص بلکه استاند‌ارد‌ي‌ بين‌‌المللي (منطبق‌ بر ‌استاند‌ارد ‌ايزو ?????) بر‌ا‌ى‌ تبادل‌ ‌اطلا‌عات‌ چندزبانه است. "يونيکد" به هر يک از حروف، اعداد يکتايي مستقل از محيط سيستم عامل و برنامه و زبان اختصاص مي‌دهد. اين سيستم مي‌تواند تمام حروف زبان‌هاي مختلف زنده امروز دنيا را در خودش جاي دهد و به هر کدام از اين حروف کد يکتايي اختصاص دهد. بکار گيري UNICODE در وب سايت‌ها و برنامه هاي CLINT -SERVER ميتواند بسيار مفيد باشد و ما نگران اين نيستيم که کاربران وب سايت از چه سيستم عامل و از چه مرورگر اينترنتي استفاده مي‌کنند. فقط بايد از استاندارد UNICODE پشتيباني کند.

امروزه بسياري از شرکت‌هاي پيشتاز دنياي کامپيوتر اين استاندارد را پذيرفته اند و تقريبا تمامي برنامه هاي کاربردي جديد از اين سيستم کد گذاري حمايت ميکنند .

براي گسترش و ترويج استاندارد UNICODE يک کنسر سيوم ايجاد شده است. اين مسئله براي ما فارسي زبان‌ها نيز موقعيت مناسب ايجاد کرده و مي‌توانيم در عرصه اينترنت مطالب خود را به زبان فارسي بدون استفاده از روش هاي مثل ايجاد فايل‌هاي تصويري از متن و قرار دادن آن درصفحه وب و يا استفاده از کدگذاري زبان‌هاي ديگر مانند زبان تازي(عربي) عرضه کنيم. اين مسئله فرايند ايجاد وب سايت ها و برنامه هاي فارسي را بسيار آسان تر و کم هزينه تر کرده.

ISFAHAN4U.COM منبع :

************************************************

آيا كامپيوترها خواب مي بينند؟

احتمالا در برخي فيلمهاي علمي و تخيلي روباتها يا كامپيوترهايي كه خواب و رويا مي بينند را ديده ايد. البته اين فيلمها بيشتر تخيلي هستند تا علمي و گاهي نيز فاصله زيادي با حقايق علمي دارند.

اما من فكر ميكنم خواب ديدن كامپيوترها حتي در آينده نزديك چندان دور از انتظار نيست البته اين خواب دقيقا مانند خواب انسان نخواهد بود و در واقع خواب يا رويايي از نوع ديجيتالي خواهد بود حتي امروز نيز ميتوان مقدمات شكل گيري خواب كامپيوترها را مشاهده كرد .

اگر با كامپيوتر داراي سيستم عامل ويندوز براي مدتي كار نكنيد احتمالا خواهيد ديد كه صفحه نمايش پس از مدتي خاموش شده ولي بعد از آن چراغ هارد ديسك روشن مي شود و حتي به شكل فني تر مصرف پردازنده نيز بالا ميرود و كامپيوتر شما پروسه اي بغير از درخواستهاي شما را انجام ميدهد.

وقتي براي مدتي شما با كامپيوتر خود كار نكنيد برخي سرويسها و نرم افزارهايي كه كار آنها نياز به پردازش دارد و در زمان كار كاربر با سيستم باعث كندي پاسخ به كاربر مي شود بصورت خودكار فعال مي شوند يكي از رايجترين آنها System Restore در ويندوز است كه در اوقات بيكاري كامپيوتر شما فعال ميشود و يك نسخه پشتيبان از اطلاعات مهم و تنظيمات سيستم عامل ذخيره ميكند ( شروعي براي كمك به ترميم سيستم و شبيه وظيفه ترميم بدن در زمان خواب) يكي ديگر از اين سرويسها Indexing Service است كه وظيفه جستجو در فايلهاي موجود در سيستم و ايندكس سازي محتواي آنها جهت جستجو سريعتر را برعهده دارد.

اين بسيار شبيه خواب انسانها ست. حجم بالاي از اطلاعات در زمان كار كاربر با كامپيوتر وارد آن مي شود و سيستم نمي تواند منابع و پروسه مناسب جهت تحليل آنها را بصورت همزمان اختصاص دهد ولي در زماني كه كاربر كاري با كامپيوتر ندارد اين سرويس اجرا شده و با ايندكس سازي و طبقه بندي اطلاعات امكان دسترسي راحت تر و سريع به اطلاعات را فراهم ميكند كه اين نيز بسيار شبيه كاركرد خوابهاي انساني است.

حال فرض كنيد در زماني نه چندان دور فايلهاي تصويري و صوتي و همچنين متني در زمان كار كاربر با كامپيوتر وارد سيستم شود و قاعدتا تحليل آنها بصورت همزمان ميتواند باعث كندي پاسخگويي به درخواستهاي كاربر شود اما در زمان بيكاري فرصت مناسبي جهت تحليل فايلها فراهم مي شود. فايلهاي تصويري مجددا مرور و ديده مي شوند و نرم افزار تشخيص تصوير افراد آشنا در فايلها را شناسايي ميكنند يا گفته هاي انها را بصورت متن درآورده و اطلاعات را طبقه بندي و ايندكس ميكنند.

بدين ترتيب پس از اين مدت بيكاري و در واقع خواب كامپيوتر اطلاعات روزانه يكبار ديگر بررسي و تحليل شده و در جايگاه اصلي خود ذخيره مي شود و كاربر هم پس از اين خواب كامپيوتر به اطلاعات وارده شده به شكل سريع تر و مناسب تر دسترسي خواهد داشت.حتي ميتوان انتظار داشت كه كامپيوترها در خواب خود امكان پيش بيني نيز داشته باشند و مثلا در زمان بيكاري اطلاعات و اخبار بورس را تحليل كنند و به اين نتيجه برسند كه در آينده نيز امكان سهام شركت خاصي با كاهش يا افزايش مواجه شود.

به نظر ميرسد در آينده نزديك روشن گذاشتن كامپيوتر در زماني كه كاربران به آنها نياز ندارند مفيد تر از خاموش كردن آنها باشد و در واقع به خواب رفتن كامپيوتر به نفع كامپيوتر و كاربران آن باشد

منبع:آسمان

************************************************

HTMLتاريخچه

HTML توسط Tim Berners-Lee در خلال دهه 90 ميلادي همراه با گسترش وب، شکوفا شد. اين زبان توسط مرورگر Mosaic معروفيت خاصي پيدا کرد. در آن زمان HTML در چند مدل منتشر مي شد که آن بستگي داشت به سازنده فايل و انجمنهايي که در زمينه وب فعاليت داشتند.

در نوامبر 1995 نسخه HTML 2.0 گسترش يافت و بلافاصله در همان سال HTML 3.0 منتشر شد، ولي استقبالي از آن نشد. در سال 1996 انجمن W3C شروع به فعاليت بر روي نسخه اين زبان کرد که حاصل کار آنها در 14 ژانويه 1997 انتشار HTML 3.02 بود. اين نسخه توانست رضايت اکثريت را جلب کند چون هماهنگي بيشتري با مرورگرهاي مختلف در سيستمهاي عامل متفاوت داشت. در تمام نسخه هاي اين زبان ، سعي بر اين شده بود تا نظر کساني که در زمينه وب سرمايه گذاري کرده بودند جلب شود و برنامه هاي توليد شده براي وب بتوانند مدت طولاني تري قابل استفاده باشند. به همين منظور HTML براي اهداف گسترده تري ، در وب توسعه يافت تا در کليه سيستمهاي اطلاع رساني و الکترونيکي کوچک و بزرگ با بکار بردن گرافيک و رنگها، قابليت بهره برداري بيشتري داشته باشد.

در 18 دسامبر 1997 نسخه HTML 4.0 در وب منتشر شد و در همين بين شرکتهاي توليد کننده مرورگر وب يکسري مشخصات منحصر بخود را به اين نسخه اضافه کردند که قابل اجرا در مرورگرهاي ديگر نبود. بعضي از اين تغييرات در W3C مورد تاييد قرار گرفت اما بعضي ديگر نه. با تغييرات HTML مرورگرها مجبور به تغيير شدند تا با تحولات جديد سازگار شوند.

در تاريخ 24 آوريل 1998 در اين نسخه تجديد نظر شد و حاصل آن پيدايش HTML 4.01 بود که با کمي تغيير و رفع يکسري مشکلات، در W3C برسميت شناخته شد و اين انجمن استفاده از آنرا به توسعه دهندگان و طراحان وب ، توصيه کرد.

بطور کل مجموعه HTML 4 با قابليت استفاده از embeded objects, frames, scripting, style sheets و با کارآيي بالاتر جدولها و فرمها به وب معرفي شد، همچنين در اين نسخه توجه زيادي به افراد با توانايي کم شده بود تا اين افراد هم بتوانند از محيط وب استفاده کنند. اما مهمترين قدمي که در اين نسخه برداشته شد، پشتيباني HTML از زبانهايي بود که از راست به چپ نوشته ميشدند مانند زبان فارسي، که در اين نسخه با پذيرفتن استاندارد ISO 10646 به هدف بزرگ بين المللي شدن اين زبان نزديک شدند تا همه مردم دنيا در هر کجا و با هر زباني بتوانند اسناد HTML را منتقل کنند.

HTML 4.01 تفاوت کمي با نسخه اصلي خود يعني 4.0 دارد اما در عوض هماهنگي بيشتري با نسل جديد زبان وب يعني XHTML و نسل بعدي يعني XML دارد. در اصل XHTML اساس و مقدمه XML است که براي هماهنگي و سازگاري HTML با XML منتشر شده است.

HTML 4 زبان بسيار قوي است براي طراحان و سازندگان محصولات وب اما در آن توجهي به دستگاههاي اطلاع رساني و الکترونيکي کوچک با قدرت و حافظه کمتر نشده است. به همين منظور W3C در 26 ژانويه 2000 اقدام به معرفي XHTML 1.0 کرد و در 19 دسامبر همان سال آنرا به رسميت شناخت و تاکيد به استفاده از اين نسخه کرد تا با بکارگيري ويژگيهايي که دارد دامنه استفاده از زبان محبوب HTML را گسترش دهد و مقدمات معرفي XML را فراهم کند.

منبع:W3.com

************************************************

فارسي نويسي در دريم ويور

براي اين كار اين كد ها رو بزارين تو فايل تون در دريم ويور بعد فارسي بنويسيد.


<meta http-equiv="Content-Language" content="fa">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1256">
<meta name="description" content="">
<meta name="keywords" content="كلمات كليدي">
<meta name="rating" content="general">
<meta name="copyright" content="Copyright ©2003 - نام سايت شما">
<meta name="revisit-after" content="31 Days">
<meta name="expires" content="never">
<meta name="distribution" content="global">
<meta name="robots" content="index,follow">رر

منبع:P30world.com

************************************************

كدگذاري هافمن

كدگزاري هافمن يكي از روش هاي رايج كدگذاري تصاوير و متون است كه البته يك روش فشرده سازي نيز به شمار مي رود كه مبناي آن بر اصل حذف افزونگي است به اين ترتيب كه در يك متن براي حرف و در يك تصوير براي رنگي كه زياد تكرار شده است كد كوچك مثلا يك بيتي به جاي هشت بيتي درنظر مي گيرد. اين روش كدگذاري با استفاده از يك ساختار درختي دودويي كه به درخت كدگذاري هافمن معروف است انجام مي شود كه كدگذاري و كدگشايي وفشرده سازي متون و تصاوير را بسيار راحت كرده است. همان طور كه مي دانيد متون و تصاوير براي اينكه در كامپيوتر ذخيره شوند بايد به فرمت باينري (اعداد صفر و يك) تبديل شوند و البته براي دستيابي به آنها نيز بايد كدگشايي شود تا بتوانيم آنها را روي صفحه نمايش كامپيوتر ببينيم. كه اين روش اين كار را بسيار آسان كرده است. خوب ما در اين مبحث كدگذاري و كدگشايي هافمن را روي يك متن انجام مي دهيم اما ناگفته نماند كه در تصاوير نيز به همين منوال عمل مي كنيم با اين تفاوت كه در تصاوير با رنگها كار مي كنيم و تكرار رنگها را درنظر مي گيريم. اين روش در حقيقت باعث مي شود براي ذخيره سازي يك متن يا يك تصوير حداقل حافظه كامپيوتر اشغال شود. مثلا اگر در يك متن حرف A ده بار تكرار شده است به جاي اينكه به آن يك كد هشت بيتي اختصاص دهد فقط يك بيت به كد آن اختصاص مي دهد بنابراين به جاي اينكه براي حرف A در آن متن هشتاد بيت حافظه اشغال شود فقط و فقط ده بيت اشغال شود و به اين ترتيب آن متن علاوه بر اينكه به يك فرمت باينري تبديل شده است تا آخرين حد ممكن نيز فشرده نيز شده است.بقيه مطالب فوق در فايل كدگذاري هافمن ذخيرهشده براي دستيابي اطلاعات بيشتر به اين مراجعه كنيد.

منبع:نجمه جلالي

*باتشكر ازهمه دوستان كه مارادر جمع آوري اين مطالب ياري كردند*